Sport Diemen kan steun krijgen voor nieuwe initiatieven

Sportverenigingen en organisaties in Diemen kunnen financiële bijdragen ontvangen voor vernieuwende initiatieven. Dat hoort bij de Challenge Sportinitiatief Diemen 2021 die is uitgeschreven in het kader van het Sportakkoord voor Diemen. De winnaar ontvangt 2.500 euro voor uitvoering van het plan, de tweede en derde plaats ontvangen resp. 1.500 en 1.000 euro. In aanmerking komen sport- en bewegingsaanbieders maar ook scholen en zorg- of andere organisaties die leuke plannen hebben op sportgebied. De aanvragende organisatie moet wel in Diemen gevestigd zijn terwijl het initiatief aan moet sluiten bij criteria als ‘leven lang sporten en bewegen voor iedereen’. Bovendien moet sprake zijn van samenwerking tussen minimaal twee organisaties uit Diemen. Aanvragen indienen kan tot 17 mei, informatie via sportakkoord@welzijndiemen.nl