Historische Kring Diemen zoekt nieuwe, jongere leden

De Historische Kring Diemen zou graag nieuwe, jongere leden aantrekken. Dat zegt voorzitter Ad Saan op de social media pagina’s van Daarom Diemen. ‘’Iedere generatie heeft haar eigen geschiedenis. Voor mijn generatie was Diemen een boeren dorp. Als je jonger bent, begint jou historie misschien bij Diemen Zuid, de Sniep of Holland Park. Daarom zouden we ook graag zien dat de Historische Kring nieuwe en vooral ook jonge leden krijgt. Geschiedenis is een deel van je identiteit als dorp. Het is mooi als we over heel veel jaar de gebeurtenissen van vandaag in historisch perspectief kunnen plaatsen.’’ Volgend schooljaar krijgen alle kinderen op de basisschool de Onderwijscanon, kondigt Saan ook aan. Dit is een boekje over de Diemense geschiedenis, uitgegeven door de Historische Kring in samenwerking met de gemeente. Meer informatie over de vereniging en haar publicaties is te vinden op de website www.historischekringdiemen.nl