Langdurige drukte verwacht bij ‘uitgangen’ Diemen A10

De langdurige afsluiting van de Piet Heintunnel in Amsterdam-Oost kan leiden tot extra verkeersdruk  op de kruising van de Hartveldseweg/Middenweg met de afritten van de A10, één van de belangrijke ‘uitgangen’ van Diemen. Ook de volgende afrit bij de Gooiseweg/Diemen-Zuid krijgt extra auto’s te verwerken. Veel verkeer dat anders via Zeeburg en de Piet Heintunnel naar het centrum van Amsterdam rijdt zal de afrit bij de Middenweg of de Gooiseweg nemen en zo haar weg naar het centrum of andere wijken verder vervolgen. De Piet Heintunnel gaat op 25 juni in beide richtingen dicht voor alle verkeer voor groot onderhoud. De afsluiting zal volgens de huidige planning 15 maanden duren. De gemeente Amsterdam waarschuwt dat de reistijd in ieder geval kan oplopen.