Contract uitbreiding Theater de Omval Diemen getekend

De gemeente Diemen heeft een contract getekend met SBB Ontwikkelen en Bouwen voor de uitbreiding en verbouwing van Theater de Omval. Dat gebeurde door wethouder Jeroen Klaasse van cultuur en Dobias Bloem, productiedirecteur van SBB in de theaterzaal van De Omval zelf. Architect Sjoerd Soeters van PPHP, die ook het huidige theater ontwierp, maakte het ontwerp. De planning is dat na de zomer gestart kan worden met de werkzaamheden. Naast de uitbreiding op het parkeerterrein aan de achterzijde, die nodig is omdat de bibliotheek in het theater wordt ondergebracht, worden diverse ruimtes in het bestaande deel van het gebouw beter geschikt gemaakt voor de verschillende gebruikers en wordt Grand Café Blauw in de foyer opgeknapt. De activiteiten in het theater zullen zoveel mogelijk doorgaan tijdens de verbouwing. De opening van de vernieuwde Theater de Omval en OBA Diemen wordt medio 2022 verwacht. Wethouder Klaasse. ‘Het uitbreiden van het aanbod in De Omval is een positief geluid na een donkere periode voor de cultuursector. De deuren van het theater en de bibliotheek moesten in verband met de coronamaatregelen immers lange tijd gesloten blijven. De verbouwing geeft een impuls aan het gebouw. Daarmee ontstaat in het centrum van Diemen een culturele huiskamer waar cultuur, kennis en informatie voor iedereen laagdrempelig toegankelijk is.’’