Helft sociale huurhuizen De Sniep naar inwoners Diemen

Van de 106 nieuwe sociale huurwoningen die zijn of worden opgeleverd in het Sniepkwartier bij het keerpunt van tramlijn 19 is de helft toegewezen aan inwoners van Diemen. De overige gaan naar inwoners van Amsterdam of andere gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland waarmee Diemen op dit gebied samenwerkt. Bij alle nieuwe sociale huurwoningen die in Diemen worden gebouwd, wordt 25 procent toegewezen aan inwoners van de gemeente zelf. De overige 75 procent wordt ‘vrij’ toegewezen maar daar kunnen ook Diemenaren bij zijn. Uiteindelijk is het percentage toewijzingen aan inwoners van Diemen in Sniepkwartier uitgekomen op rond de 50 procent, heeft een woordvoerder van de gemeente meegedeeld. Als datzelfde percentage van toepassing is op het complex sociale huurwoningen dat de gemeente wil bouwen op Buitenlust dan zouden daar 19 van de 38 huizen naar inwoners van Diemen gaan.