VVD Diemen stelt vragen over kappen van bomen

‘’Klopt het dat bomen worden gekapt zonder dat bewoners daar bezwaar tegen kunnen maken omdat er een kapvergunning voor meerdere bomen tegelijk wordt aangevraagd en burgers niet eenvoudig uit de krant kunnen halen om welke bomen het gaat?” Dat vraagt de raadsfractie van de VVD Diemen naar aanleiding van een melding over het onnodig kappen van twee dertig jaar oude bomen bij de Schoolstraat. De bomen bleken volgens de gemeente te vallen onder een aangevraagde vergunning voor het kappen van 56 bomen. Daardoor konden bewoners niet opmaken om welke bomen het ging. De bomen waren volgens de gemeente dood maar dat wordt bestreden. De VVD stelt: ‘’Op de website van de gemeente Diemen staat: De regels voor het kappen (vellen) van bomen zijn vastgelegd in de boomverordening. Aan de hand van een puntensysteem bekijkt de groenafdeling of een velvergunning kan worden afgegeven of niet. Wat waren de punten voor de bomen waar het hier over gaat?’’ De fractie wil ook weten hoe de gemeente in de toekomst gaat borgen dat bewoners wel bezwaar kunnen maken tegen bomenkap, zeker bij hen voor de deur.