Inwoners van Diemen nemen relatief vaak coronaprik

Van de 55- tot en met 59-jarigen in Diemen heeft 70 procent een afspraak gemaakt voor een vaccinatie tegen corona of al een vaccinatie ontvangen. Dat percentage ligt op hetzelfde peil als in de stadsdelen Centrum en Zuid in Amsterdam maar hoger dan in enkele andere wijken in de hoofdstad. In het aan Diemen grenzende Amsterdam-Zuidoost ligt de vaccinatiegraad tot nu toe op 51 procent. Daar neemt dus de helft van de bevolking geen coronaprik. Ook Nieuw-West blijft met 60 procent achter. De gemiddelde vaccinatiegraad voor heel Amsterdam ligt op 64 procent. Dat blijkt uit gegevens die zijn verstrekt door de GGD Amsterdam. Overigens laat de vaccinatiegraad voor Diemen zien dat drie op de tien inwoners in de leeftijdsgroep 55-59 zich niet aanmelden voor de coronaprik of daar in ieder geval nog mee hebben gewacht.