De Ark

Lerarentekort ook in Diemen nog altijd nijpend

Het tekort aan leraren voor de basisscholen blijft ook in Diemen nijpend. De kans neemt toe dat er klas naar huis moet worden gestuurd omdat er geen leerkracht beschikbaar is. Dat heeft wethouder van onderwijs Jeroen Klaasse desgevraagd meegedeeld. ‘’Heel Nederland heeft last van het lerarentekort, maar vooral in en rondom de grote steden in de Randstad, dus ook in Diemen. In Diemen lukt het de directeuren tot nu toe met veel kunst- en vliegwerk om de bezetting rond te krijgen. Maar de vervangingspool is opgedroogd. Bij paar zieken is de kans groot dat een klas naar huis wordt gestuurd,’’ aldus de wethouder. ”Leerkrachten hebben het over het algemeen erg naar hun zin op de Diemense scholen. Gemeente is in overleg met schoolbesturen om paar startende leerkrachten per jaar voorrang te geven voor sociale huurwoning. Daarnaast worden er meer dan 100 middeldure huurwoningen gebouwd.”