Al 33 insprekers over windmolens, raad Diemen begint eerder

Het aantal insprekers dat zich heeft gemeld voor het debat over windmolens en zonnepanelen in de gemeenteraad van aanstaande donderdag is inmiddels opgelopen tot 33. Als elke inspreker drie minuten de tijd krijgt, dan is alleen daarvoor nu al meer dan anderhalf uur nodig. De – acht – fracties in de raad kunnen bovendien elke inspreker vragen stellen. Vanwege die grote belangstelling begint de informatieve raadsvergadering van donderdag 10 juni een uur eerder, dus al om 19.00 uur. Dat heeft de gemeente meegedeeld. De zogenaamde zoeklocaties voor windmolens en zonnepanelen/parken staan in de Regionale Energie Strategie, het onderwerp dat officieel op de agenda staat. Daarbij zijn inmiddels ook al 22 bijlagen en andere stukken vermeld. De vergadering wordt gehouden via Teams en is te volgen via het YouTube kanaal van de gemeente Diemen.