Nog geen zicht op nieuwe trams lijn 19 door Diemen

Het GVB ontvangt bijna elke week weer een nieuwe 15G tram op de hoofdwerkplaats aan de Provincialeweg in Diemen. Die trams rijden ook vrijwel dagelijks dwars door Diemen voor testritten en naar remises elders in de stad. Maar reizigers uit Diemen zijn voorlopig nog aangewezen op de bijna 40 jaar oude trams die rijden op lijn 19, blijkt uit informatie van het GVB. Eerst is de nieuwe lijn 25 van Amstelveen naar Amsterdam-Zuid voorzien van de nieuwe tramstellen. Nu worden die langzamerhand ingevoerd op lijn 5 in hetzelfde deel van Amsterdam. ‘’Dit aantal wordt steeds verder uitgebreid totdat deze lijn volledig voorzien is van nieuwe voertuigen. Dan is ook het moment aangebroken dat we kunnen uitbreiden naar andere lijn(en). Zodra dat bekend is – en welke lijnen – melden we dat direct op onze website (over.gvb.nl) en onze socials,’’ aldus een woordvoerder