ProRail waarschuwt voor veel overlast bij spoorviaduct Diemen

ProRail heeft opnieuw gewaarschuwd dat het werk aan het nieuwe spoorviaduct in het centrum van Diemen veel overlast zal veroorzaken. Tijdens het weekend van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni wordt 24 uur per dag doorgewerkt. Dan gaat de aannemer verder met damwanden intrillen en betonnen palen heien. ‘’Dit gebeurt op de plek waar straks de spooronderdoorgang komt. Deze funderingswerkzaamheden zorgen helaas voor veel geluids- en trillingoverlast: deze werkzaamheden zullen we zoveel mogelijk overdag en in de avond uitvoeren,’’ laat ProRail in een nieuwe bewonersbrief weten. Het spoorbedrijf biedt hen verder geen excuus aan voor de hinder. De funderingswerkzaamheden duren nog tot en met 13 juli. In de periode van 28 juni tot en met 13 juli wordt gewerkt van 07:00 tot 19:00 uur. Vanwege de werken rijden er van vrijdag 25 juni 01:00 uur ’s ochtends tot en met maandagochtend 28 juni 05:00 uur geen treinen van en naar station Diemen. In dit weekend gaan de bouwers in het huidige spoor de nieuwe fundering aanbrengen voor het dak.