Hennepkwekerij ontmanteld in woning Kruidenhof Diemen

In een woning aan Kruidenhof in Diemen-Zuid is een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werd ook een verdachte aangehouden. De woning is op last van burgemeester Boog tijdelijk gesloten. Na een melding van wateroverlast werd in de woning een grote hennepkwekerij met bijbehorende apparatuur aangetroffen. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. De woning werd niet bewoond en is direct gesloten. Door de sluiting kan het huurcontract worden opgezegd en de woning voor echte woningzoekenden ter beschikking komen. Boog: ‘’Voor de drugsteelt worden vaak kwetsbare mensen ingezet en misbruikt voor gevaarlijke arbeid. Bij hennepkwekerijen in woningen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven worden geconfronteerd met hoge kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Uiteindelijk betalen wij allen daar de rekening voor.’’