Vattenfall: ‘geen biomassacentrale Diemen die niemand wil’

De kans dat de omstreden biomassacentrale in Over-Diemen wordt gebouwd, lijkt steeds kleiner te worden. ‘’Het besluit of de biowarmte-installatie in Diemen er komt of niet, moet nog genomen worden. Wij willen niet iets bouwen dat niemand wil, en onderzoeken alternatieven, maar hebben daar tijd voor nodig. We nemen op z’n vroegst in het voorjaar van 2022 een besluit,’’ heeft Vattenvall meegedeeld naar aanleiding van het kabinetsbesluit om geen nieuwe subsidies voor biomassa meer beschikbaar te stellen. Ook reageert het bedrijf op een stroom van kritiek op het project via sociale media nadat de rechtbank in Haarlem had verklaard dat de vergunningen voor de centrale in Diemen terecht zijn verleend. Burgemeester Boog wijst er daarbij op dat het bij het bij het Diemer project wel om een al toegekende subsidie gaat. Boog voegt daar aan toe: ‘’Ook Vattenfall wil in overleg met (nieuw) kabinet. Daar moet toch een gezamenlijke oplossing uit kunnen komen? Geen biomassacentrale in Diemen, maar inzetten op serieuze, duurzamere alternatieven die nu ook onderzocht of voorbereid worden.’’