Markant cursus

Markant zoekt in Diemen vrijwilligers voor de zomer

Markant, het ook in Diemen werkende centrum voor mantelzorg, ondersteunt mensen die langdurig en intensief zorgen voor een ander. Om deze zorg vol te houden is het belangrijk dat zij af te toe even iets voor zichzelf kunnen doen en op adem kunnen komen. Markant helpt daarbij door vrijwilligers in te zetten. ‘’Als vrijwilliger kan je echt iets voor een ander betekenen. Gewoon door er te zijn, aandacht te geven of samen iets leuks te doen. Bijvoorbeeld samen spelletjes doen, samen naar de markt, praten over vroeger of koffie drinken. Dit kan een uur per week of langer. Wij werken met allerlei doelgroepen; kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Jij kiest wat bij jou past. En wij zorgen voor een goede match.’’ Vrijwilligers krijgen gratis scholing en een vergoeding voor onkosten. Het vrijwilligerswerk is coronaproof. ‘’Je kunt veilig helpen en jouw hulp wordt heel erg gewaardeerd, juist nu,’’ aldus Markant. Informatie via www.markant.org, opgeven kan bij info@markant.org