Saan Diemen en DOEN Participaties investeren in Rederij KEES

Dankzij een investering van DOEN Participaties en een inhoudelijke samenwerking met Koninklijke Saan uit Diemen kan de Amsterdamse Rederij KEES het aantal werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de komende jaren vergroten. KEES verzorgt schoon en stil elektrisch transport over land en over water. Het bedrijf werkt samen met de gemeente Amsterdam en de Regenboog Groep om mensen voor wie het lastig is om via de reguliere weg aan werk te komen op weg te helpen. De Rederij biedt op dit moment negen arbeidsplaatsen en acht dagbestedingsplekken. De werknemers van KEES krijgen zo een duwtje in de rug. Ter ere van de nieuwe samenwerking werd deze week de IJzeren Hein, de elektrische boot van KEES, te water gelaten. Het Diemer bedrijf Saan levert als ervaren logistiek dienstverlener de knowhow en de systemen, waardoor Rederij KEES verder kan professionaliseren en de scope kan uitbreiden met onder meer bouwlogistieke diensten. Voor Saan betekent het een mooie aanvulling op de dienstverlening van haar activiteit Bouwlogistiek: samen hebben de bedrijven nu 3 hubs aan de rand van Amsterdam. Vanuit deze opslagfaciliteiten kunnen bouwmaterialen just-in-time emissieloos, geruisloos én sociaal getransporteerd worden naar bouwprojecten in de binnenstad. Zowel over het land met elektrische auto’s en bakfietsen, als via het water met IJzeren Hein of andere vaartuigen.