Brigitte Wielage

VVD Diemen bijt van zich af tegen GroenLinks wethouder

‘’De Diemense VVD staat voor Diemense belangen ook door destijds tegen het afgeven van een vvgb (verklaring van geen bedenkingen) te stemmen. Tegen een biomassa centrale. GroenLinks stemde met de coalitie voor. Onbegrijpelijk. Er lag een gedegen juridische advies over de mogelijkheid om tegen te stemmen. Begaat Groenlinks nu een vergelijkbare fout door zoeklocaties voor windmolens te accorderen zonder dat we over de risico’s voldoende weten? Weer onbegrijpelijk.’’ Met die opmerkingen op sociale media reageert de VVD Diemen op GroenLinks wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg die de Diemer raadsfractie had uitgedaagd ‘om haar lerend vermogen in te zetten om de landelijke fractie wat kennis bij te brengen.’ Sikkes reageerde daarmee op zijn beurt op het feit dat de VVD in de Tweede Kamer tegen een motie stemde om houtige biomassa nu al uit regionale energieplannen te schrappen. ‘’Hoe is het mogelijk dat er nog steeds partijen zijn die houtige biomassa als duurzaam zien,’’ aldus de wethouder. De regering heeft net besloten om biomassa niet meer te subsidiëren voor nieuwe projecten maar er is nog geen besluit over lopende projecten waaronder de biomassacentrale in Diemen.