Plan Hof van Saan Diemen gaat uit van 133 woningen

Hof van Saan, het woningproject dat kan verrijzen op het huidige terrein van Saan aan de Weesperstraat in Diemen-Zuid, kan 133 woningen opleveren. Dat blijkt uit een overzicht in de Kadernota 2022. De gemeente gaat er momenteel van uit dat die woningen al in 2023 beschikbaar komen. Uit de opgave blijkt ook dat de 38 woningen die gebouwd moeten worden op een speelveld in de wijk Buitenlust pas in 2025 opgeleverd worden. Aan te nemen valt dat B&W er van uitgaan dat de bewonersgroep tegen het bouwplan in beroep zal gaan bij de Raad van State wat tot de nodige vertraging kan leiden. Ook in 2023 moeten 51 woningen in het pand op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg bewoond kunnen worden. Tegen die plannen loopt momenteel al een procedure bij de Raad van State. Het college van B&W hoopt ook dat de eerste woningen in Holland Park Zuid, een groot nieuwbouwcomplex langs de Dalsteindreef, vanaf 2024 klaar kunnen zijn.