Buitenlust

Vragen Ouderenpartij Diemen over alternatief plan Buitenlust

De raadsfractie van de Ouderenpartij Diemen wil opheldering over kennelijk bestaande alternatieve plannen voor woningbouw in of rond de wijk Buitenlust. De gemeente wil op het sportveldje daar 38 sociale huurhuizen bouwen, een plan dat donderdag 24 juni in de raad wordt besproken. De buurt verzet zich massaal tegen die plannen. Een eenmansbedrijf, HetLand, probeert de gemeente Diemen al sinds 2018 te interesseren voor enkele alternatieve projecten waaronder één voor Tiny Houses maar ook de bouw van 1.000 woningen op het terrein van Volkstuinvereniging ONA langs de zogenaamde goederenboog. De gemeente wijst die plannen bij monde van wethouder Lex Scholten af, onder meer omdat ‘dit op geen enkele wijze zicht geeft op het realiseren van een leefbare wijk en een gezonde en prettige leefomgeving voor de toekomstige bewoners.’ Scholten vindt ook dat de projectontwikkelaar ‘de gemeente al geruime tijd bestookt met allerlei vage plannen en ideeën’. Bij de discussie is wel verwarring ontstaan over de eigendom van enkele betrokken percelen grond waar de Ouderenpartij Diemen nu gedetailleerde informatie over vraagt. Ook wil de fractie weten of de ideeën van HetLand in strijd zijn met de huidige bestemming van die percelen. ‘’Wat kunt u doen om de (onder)huurders en gebruikers van de volkstuintjes langs de spoorlijn/goederenlijn te garanderen dat zij hun hobby kunnen blijven beoefenen?’’ aldus de laatste vraag van fractieleider Peter Prins.