Holland Park heeft eerste container tuintjes van Diemen

Aan de Gerrit Rietveldsingel in Holland Park zijn deze week de eerste containertuintjes van Diemen ingeplant. Buurtbewoonster Anne Pennings heeft beloofd de containertuintjes te onderhouden en plantte samen met wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg de plantjes in. De containertuintjes zijn geplaatst op een plek waar vaak afval naast de ondergrondse containers wordt geplaatst. β€˜β€™Een doorn in het oog voor de buurtbewoners. Het is een proef om te zien of deze fleurige tuintjes helpen, zodat mensen hun afval niet naast de containers zetten. In andere gemeenten is gebleken dat dit goed werkt. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de straat weer een stukje groener is,’’ aldus de wethouder. In de toekomst komen er mogelijk op meer plekken in Diemen dergelijke containertuintjes. Het zal dan gaan om plekken waar veel afval naast de containers wordt gezet, waar de omgeving wel wat extra groen kan gebruiken en waar bewoners zich bereid hebben verklaard de tuintjes te onderhouden.

(foto Holzhaus Fotografie)