Zwaar werk aan spoorviaduct Diemen gaat hele weekend door

De hei-, tril- en andere werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe spoorviaduct in het centrum van Diemen gaan dit weekend dag en nacht door. Met een woud aan zware machines worden damwanden ingetrild en palen geheid. Ook wordt een eerste dek onder de treinverbinding zelf aangelegd. ProRail heeft omwonenden al eerder gewaarschuwd dat de werkzaamheden gepaard gaan met ernstige hinder. β€˜β€™Dit gebeurt op de plek waar straks de spooronderdoorgang komt. Deze funderingswerkzaamheden zorgen helaas voor veel geluids- en trillingoverlast: deze werkzaamheden zullen we zoveel mogelijk overdag en in de avond uitvoeren,’’ aldus ProRail in een bewonersbrief. De lopende werkzaamheden duren nog tot en met 13 juli. Het treinverkeer bij station Diemen is vanwege de werkzaamheden dit hele weekend tot maandagochtend 05.00 uur gestremd. Zoals gebruikelijk zet NS vervangend busvervoer in.