Nieuwe bus IJburg-Amsterdam Bijlmer Arena via Diemen

De gemeente Amsterdam werkt aan een nieuwe busverbinding tussen IJburg en Amsterdam Bijlmer Arena via de Diemerknoop en Diemen. Die bus zou op de Weteringweg in Diemen – de weg van het kruispunt met de A1 afritten bij Diemen-Noord naar bedrijventerrein Stammerkamp en de Provincialeweg – een vrije baan moeten krijgen. Ook zijn beperkte technische aanpassingen nodig op de kruisingen van de Diemerpolderweg. Er zijn ook alternatieve routes, bijvoorbeeld via de A9. Verder moet er een buslijn komen van IJburg naar Weesp maar die komt niet of nauwelijks op grondgebied van Diemen. Belangstellenden kunnen tot 5 augustus een reactie geven op de nota HOV-verbinding Oostflank: van IJburg naar Amsterdam Bijlmer Arena en van IJburg naar Weesp. Ook is er een online informatiebijeenkomst voor Diemen op donderdag 1 juli van 20.00-21.00 uur. Meer informatie op de website van gemeente Amsterdam