Gemeente wil geen auto’s op Gruttoplein in Diemen-Noord

De gemeente Diemen wil de parkeerplaatsen op het Gruttoplein in Diemen-Noord opheffen en vervangen door bomen en groen. In de plaats daarvan komt er een beperkte rij parkeerplaatsen langs de Tureluurweg. Het parkeerterrein aan de achterzijde van het winkelcentrum Diemen-Noord krijgt een andere indeling met dwarsvakken waardoor daar iets meer ruimte voor het parkeren van auto’s kan ontstaan. Dat staat in een schetsontwerp indeling Gruttoplein dat is opgesteld na een inspraakactie. Het plan wordt op donderdag 8 juli van 19.00 tot 20.00 uur toegelicht door de ontwerpers. Die willen de deelnemers dan ook enkele vragen stellen maar de deelnemers zelf kunnen niet reageren. De toelichting en het schetsontwerp komen wel online beschikbaar op de website van de gemeente.