School Diemen

PvdA Diemen vraagt naar lerarentekort en schoolsluiting

De PvdA-raadsfractie wil weten of er ook in Diemen scholen wellicht in het nieuwe schooljaar gesloten moeten blijven vanwege een lerarentekort. ‘’Is er al zicht op de formatie voor het komende jaar en de eventuele problemen?’’ Ook vraagt de PvdA of ouders vroegtijdig zijn of worden geïnformeerd om onrust te voorkomen. Aanleiding voor de vragen aan B&W zijn de verontrustende berichten over een goede start na de zomervakantie. Enkele Amsterdamse scholen dreigen niet open te kunnen gaan door gebrek aan leerkrachten. ‘’Volgens de grote steden profiteren randgemeenten meer van de miljarden overheidssteun, met gevolg dat zittende leerkrachten weggelokt worden middels betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Op dit moment worden er al daar alle zeilen bij gezet om het programma rond te krijgen. Is bovenstaande situatie ook van toepassing op het onderwijs in Diemen? Worden ook bij ons leerkrachten weggelokt?, aldus de PvdA.