Ruim één op drie inwoners van Diemen boeken geen vaccinatie

Ruim één op de drie inwoners van 12 jaar en ouder van Diemen heeft nog geen afspraak geboekt om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een overzicht van de GGD Amsterdam/Amstelland. Diemen staat met 37 procent zonder vaccinatie-afspraak op ongeveer gelijk niveau als Amsterdam met 39 procent. In de overige gemeenten in de regio ligt het aantal inwoners zonder vaccinatie-boeking met 33 procent lager. 42 procent van de inwoners van Diemen (boven 12 jaar) is volledig gevaccineerd terwijl nog eens 20 procent de eerste prik heeft gekregen. In Amsterdam is 39 procent van de bevolking volledig gevaccineerd en wacht eveneens 20 procent op de tweede inenting. De gemeente Diemen roept inwoners regelmatig op zich te laten vaccineren tegen corona: ‘’Vaccineren is en blijft nodig om een leven zonder coronaregels dichterbij te brengen.’’