Staatsbosbeheer kapt abelenlaan in het Diemerbos

Staatsbosbeheer begint over een week met het kappen van de zogenaamde abelenlaan in het oostelijk deel van het Diemerbos. Staatsbosbeheer betreurt de kap van de abelen maar ziet geen andere oplossing. Deze bomen zijn onvoldoende geworteld in de bodem. Afgelopen jaren zijn meerdere abelen door harde wind, meestal tijdens een zomerstorm, omgewaaid. De meest recente viel op 18 juni tijdens harde wind over het ruiterpad. ‘’De overgebleven abelen zijn een gevaar; het is niet de vraag óf de bomen omvallen, maar wanneer,’’ schrijft de boswachter. De voor het Diemerbos kenmerkende laan zal opnieuw beplant worden met berken die wel goed bestand zijn tegen de omstandigheden. Staatsbosbeheer nodigt belangstellenden uit voor een fietsexcursie in het Diemerbos om ter plaatse uit te leggen waarom deze en andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Excursies vinden plaats op woensdag 4 augustus 2021 van 13.00 – 17:00 uur. De startlocatie is de parkeerplaats van Matchzo, Stammerlandweg 10, 1109 BR Amsterdam. Opgave via https://www.staatsbosbeheer.nl/boswerkzaamheden-diemerbos.

(foto Staatsbosbeheer)