Gemeente Diemen sluit zich aan bij Alliantie Kinderarmoede

Diemen heeft zich aangesloten bij de Alliantie Kinderarmoede. Dat is een groeiend netwerk van ruim 250 publieke en private, landelijke en lokale partijen verbonden rondom één doelstelling: in 2030 geen kind meer de dupe van armoede. De gemeenteraad heeft in april een motie van GroenLinks, Ons Diemen en de Ouderenpartij unaniem aangenomen waarin B en W werd opgeroepen Diemen aan te sluiten bij de Alliantie Kinderarmoede en actief gebruik te maken van de aanwezige kennis en het netwerk om kinderarmoede in Diemen tegen te gaan. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: ‘Opgroeien in armoede leidt bij kinderen tot kansenongelijkheid, stress, gezondheidsproblemen en taalachterstand. Daarom ben ik blij dat de gemeente Diemen zich nu bij de Alliantie Kinderarmoede heeft aangesloten. Diemen doet al een heleboel om kinderarmoede tegen te gaan. In de Alliantie Kinderarmoede kunnen we onze kennis en ervaringen delen, van anderen leren en blijven we goed op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is. Samen werken we aan de missie: In 2030 is geen enkel kind meer de dupe van armoede en komen er geen nieuwe gezinnen in armoede meer bij.’