Nieuwe fiets/loopbrug verbindt Diemerbos en Gaasperpark

De nieuwe brug voor fietsers en voetgangers tussen het Diemerbos en het Gaasperpark is zaterdag geopend. De twee belangrijke recreatiegebieden in de buurt van Diemen zijn daarmee niet langer gescheiden door rivier de Gaasp. De Gaasperbrug heeft een indrukwekkende afmeting. De oprit vanaf de Gaasperparkzijde is 350 meter en vanaf de Diemerboskant 480 meter. De brug zelf heeft een lengte van 250 meter. Een fietser of wandelaar moet in totaal 1080 meter, dus ruim een kilometer, afleggen om van de ene kant naar de andere kant te komen. De brug is onder meer gefinancierd door de provincie Noord-Holland en door Groengebied Amstelland waarin ook de gemeente Diemen participeert. De nieuwe fietsbrug is opgenomen in de routeplanner van het Wandelnetwerk Noord-Holland en staat bij de knooppunten 12 en 13. www.wandelnetwerknoordholland.nl.