Werkzaamheden Diemen-Centrum en -Noord gaan weer door

De grote opknapbeurten van wijken in Diemen-Centrum en Noord gaan na de bouwvak weer verder. In Centrum-West wordt op donderdag 19 augustus begonnen met de kruising van de Schoolstraat en de Burg. van Tienenweg. Op dinsdag 24 augustus start ook het werk op het van Medenbach Wakkerplein. In beide gevallen wordt de rijweg volledig afgesloten. De trottoirs worden wel opgebroken maar daar worden tijdelijk loopschotten neergelegd. Er wordt gewerkt van 07.00 tot 17.00 uur wat enig hinder en geluidsoverlast voor omwonenden op kan leveren. De werkzaamheden bij de Schoolstraat duren tot september; het Van Medenbach Wakkerplein moet half oktober weer klaar zijn. In Diemen-Noord wordt de Tureluurweg vanaf 17 augustus afgesloten en opgeknapt als laatste deel van de renovatie van de buurt Vogelweide. Nog niet bekend is hoe lang die werkzaamheden duren. De gemeente heeft verder de eerst plannen voor de volgende wijk in Noord, het Scheepskwartier, en voor het Gruttoplein al gepubliceerd.

(archieffoto)