afvalinzameling

Burgemeester Diemen schiet zwerfvuil prikker te hulp

Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft via Twitter een persoonlijk beroep gedaan op zijn collega Joyce Langenacker van Ouder-Amstel om een boete van 120 euro kwijt te schelden die Diemer zwerfvuilprikker Thomas Roomer (49) kreeg omdat een stuk karton naast een afvalbak werd aangetroffen. ‘’Kunnen jullie dit besluit heroverwegen? We zijn erg blij met actieve afvalopruimers zoals @GeneratieThomas in Diemen! Dit kan toch een keer gebeuren? Dank alvast voor het begrip!’’ aldus Boog. Roomer vertelde tegen Het Parool: ‘Wanneer de afvalcontainers in Diemen-Zuid te vol zijn, fiets ik nog even door. Onlangs moest ik twee platgemaakte dozen kwijt en omdat de papiercontainers in mijn buurt vol waren, ging ik naar het winkelcentrum Duivendrecht. Een paar dagen later plofte een brief van de gemeente Ouder-Amstel op de mat: ik moest 120 euro betalen omdat ik een overtreding had begaan.’’ Volgens de gemeente werd een stuk karton van Thomas náást de ondergrondse papiercontainer gevonden. De Diemenaar heeft geen idee hoe dat kon gebeuren. ‘’Maar mijn gedrag was goed, ik ben zwerfvuilprikker voor de gemeente Diemen en ga geregeld met hesje en prikker op pad.’’ Een bezwaarschrift heeft tot nu toe niets uitgehaald en daarom is Boog persoonlijk in de bres gesprongen.