Evenementen met corona toegangscontrole in Diemen

De komende weken vinden er zeker twee evenementen in Diemen plaats waarbij een corona toegangscontrole van kracht is. Op 29 augustus is er een buurtfeest op het C.J. der Kinderenplein dat alleen toegankelijk is voor mensen met een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest. Op 11 september moet er eveneens een evenement plaatsvinden op het Van Markenplantsoen met dezelfde regels. Daarvoor is bij de gemeente een vergunning aangevraagd maar de gemeente kan niet meedelen om wat voor evenement het gaat en wie of welke organisatie de aanvraag heeft ingediend. Ook loopt er nog een aanvraag voor een vergunning voor de kermis die dan begin september in Diemen gehouden zou moeten worden. Vorig jaar ging de kermis wegens corona niet door. Al eerder werd bekend dat het Diemer Festijn ook dit jaar niet zal worden gehouden.