Aantal besmettingen corona in Diemen stijgt weer fors

In de afgelopen week is bij 59 inwoners van Diemen besmetting met corona vastgesteld. Een week eerder waren dat er nog 37 zodat sprake is van een stijging met 60 procent. In de hele regio Amsterdam-Amstelland nam het aantal positieve testen daarentegen met 4% af. Het aantal afgenomen testen bij inwoners van Diemen liep juist licht terug van 342 naar 325. Dat betekent dat het percentage positieve testen ook is gestegen van 10,8 naar 17,3. Diemen heeft met 189 besmettingen per 100.000 inwoners nu ook de hoogste besmettingsgraad in de regio Amsterdam-Amstelland. In Amsterdam zelf ligt dat cijfers nu op 160, in randgemeente Aalsmeer op 62. Uit gegevens van de GGD-Amsterdam blijkt verder dat nog altijd ruim één op de drie inwoners van Diemen geen enkele vaccinatie tegen corona heeft geregeld.