blauwezoneDiemenNoord

Parkeertijd blauwe zone Diemen wordt niet langer

De gemeente Diemen wil de parkeertijd in de blauwe parkeerzones in woongebieden niet verlengen van twee naar vier uur. Bij een eerdere enquete over het parkeerbeleid hebben bewoners aangegeven dat ze de geldigheidsduur willen verlengen naar vier uur, onder meer om het makkelijker te maken voor hun bezoekers. Maar de gemeente vindt dat de parkeerdruk daardoor te hoog op kan lopen. ‘’Een verruiming naar vier uur zorgt naar verwachting voor een nadelig effect op de parkeerdruk in de blauwe zone, doordat hierdoor parkeren in Diemen aantrekkelijker wordt voor bezoekers van buiten Diemen. In vier uur is het goed mogelijk om een bezoek aan Amsterdam te brengen,’’ staat in een parkeernota. Bij sommige voorzieningen zoals het zwembad en de sporthal geldt momenteel wel een parkeertijd van vier uur en dat blijft ook zo. Wat parkeren betreft heeft de gemeente al eerder aangekondigd dat vanaf eind volgend jaar ontheffingen voor de blauwe zone alleen nog gelden in de ‘eigen’ wijk en niet meer in heel Diemen.