De Omval en House of Bird gaan de strijd aan tegen zwerfafval

Theater de Omval in Diemen gaat op 18 september samen met House of Bird de strijd tegen zwerfvuil aan. “Tijdens World Cleanup Day wordt er wereldwijd, in 180 landen, zwerfvuil opgeruimd”, vertelt Thijs Frederiks van de Omval. “Het is een initiatief waar wij helemaal achter staan, omdat het mensen aanzet om samen iets te doen en het bewustzijn creëert.” Vorig jaar begon Bird Brewery voorzichtig met een opruimactie waarbij twee horecazaken meededen. “Dit jaar zijn er al meer dan 60 zaken die samen de handen in elkaar slaan en gaan helpen op 18 september”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. “Bovendien is er een extra reden dit jaar: voor iedere volle vuilniszak bij een van de bij ons aangesloten locaties planten wij namelijk ook nog één boom. Dat maakt de wereld schoner én groener.’’