Diemen weer in beeld na grote overval in Amsterdam

Diemen komt opnieuw in beeld als mogelijke locatie waar een aantal overvallers van een groot waardetransport in Amsterdam-Noord van auto zijn gewisseld en er zo vermoedelijk met een flink deel van de buit vandoor zijn gegaan. Onder een viaduct van de A1 bij de Overdiemerweg is kort na de overval op 19 mei een uitgebrande auto aangetroffen die, naar wordt aangenomen, door de overvallers is gebruikt als vluchtauto. Zeven overvallers vluchten richting Broek in Waterland en werden daar door de politie gepakt – waarbij één van hen werd doorgeschoten – maar drie overvallers zijn vermoedelijk via Diemen gevlucht en nog altijd niet opgespoord. Volgens diverse nieuwsbronnen is ruim vier miljoen euro van de buit ook niet achterhaald. Tot nu toe is de route via Diemen niet genoemd in de verdere berichtgeving van de politie over de overval. Maar uit het dossier dat is opgesteld voor de komende rechtszaken blijkt dat Diemen en de op de Overdiemerweg vermoedelijk klaarstaande volgende vluchtauto wel degelijk een belangrijke rol hebben gespeeld in het scenario van de overvallers.