Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw Saan op Over-Diemen

Bij de bouw van een nieuwe hoofdvestiging voor Koninklijke Saan in Over-Diemen is dinsdag het hoogste punt bereikt. Op het bouwterrein aan de Overdiemerweg verrijzen in snel tempo de panden voor het kantoor, de technische dienst en de overslagloodsen. Ook zijn de contouren van de overkappingen voor de hijskranen al zichtbaar en wordt er intussen ook gewerkt aan de eigen waterzuiveringsinstallatie. Het hoogste punt is het dak van de loods, waarvan inmiddels de staalconstructie gereed is. Ter gelegenheid daarvan hesen Claudia van Heiningen-Saan en Linda Saan – leden van de 5e generatie van het familiebedrijf – de vlag en werd er volgens traditie in de bouw geproost met speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen Pannenbier. Koninklijke Saan verlaat na ruim 50 jaar de locatie aan de Weesperstraat in Diemen, waar de huidige panden niet meer voldoen aan de moderne eisen. Als alles volgens planning verloopt, verhuist Saan dit jaar nog naar de Overdiemerweg. Het 125-jarig bestaan wordt dan gevierd op de nieuwe locatie. Intussen zijn ook de voorbereidingen in volle gang voor de bouw van een groot complex woningen op het te verlaten terrein in Diemen-Zuid. De gesprekken met de gemeente Diemen hierover zijn in volle gang.