Dierenambulance waarschuwt voor diefstallen honden

De Dierenambulance Amsterdam, die ook in Diemen vrijwel elke dag actief is, waarschuwt dat er op grote schaal honden worden gestolen. ‘’Door het hele land duiken steeds meer vreselijke berichten op over gestolen honden. Dit is helaas heen hoax en het wordt ook niet overdreven,’’ aldus de Dierenambulance. Op Facebook staat als voorbeeld een Yorkie die een jaar nadat hij gestolen werd is teruggevonden door de Politie Bijlmermeer en weer bij de 7-jarige eigenaar terug bezorgd kon worden. ”Ook bendes lijken actief te zijn in het stelen van honden voor diverse vreselijke doeleinden. Pas daarom goed op je trouwe viervoeten. Houd je hond aangelijnd en laat hem of haar nooit onbeheerd achter bij bijvoorbeeld een winkel of in je tuin,’’ raadt de Dierenambulance Amsterdam aan. De dierenambulance heeft eerder deze week in Diemen weer assistentie verleend toen er bij de Boerderij op Over-Diemen een geitje te water was geraakt.