Uitbreiding Theater De Omval Diemen kost half miljoen extra

De uitbreiding van Theater De Omval in het centrum van Diemen om daar de openbare bibliotheek in onder te kunnen brengen, kost nog eens 500.000 euro extra. Eerder al heeft de gemeenteraad voor het project vier miljoen euro uitgetrokken. De extra half miljoen is nodig om bij de bouw de  duurzaamheid van het complex verder op te voeren. Zo wordt onder meer energiezuinige airco toegepast waardoor volgens de gemeente ook het comfort binnen het gebouw aanzienlijk zal verbeteren. De nieuwe maatregelen betekenen wel dat de bouw twee maanden langer duurt en het uitgebreide De Omval/OBA gebouw pas in augustus 2022 wordt opgeleverd. Volgens de gemeente heeft dat geen gevolgen voor het theaterprogramma voor het seizoen 2022/23. Om de kosten van de extra investeringen op te vangen wordt onder meer de subsidie aan het theater verlaagd maar De Omval denkt dat op te kunnen vangen door besparingen op de energierekening.