Druk programma in Diemen voor Open Monumenten weekend

Het Open Monumenten weekend van 11 en 12 september kent dit jaar in Diemen weer een druk programma. Veel van de monumenten in Diemen zijn voor het publiek geopend terwijl er ook diverse activiteiten plaatsvinden. Zo biedt de Pastorie aan de Hartveldseweg een workshop foto afdrukken, yoga lessen en een theetuin. In de naastgelegen R.K. kerk Sint Petrusbanden vindt zaterdag om 14.00 uur een orgelconcert plaats terwijl de kerk ook van 13.00 tot 16.00 uur geopend is. In Schuilkerk De Hoop is beide dagen van 12.00 tot 16.00 uur de expositie KunstZin te zien. Verder is Begraafplaats Rustoord aan de Weesperstraat (foto) zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op de Joodse begraafplaats ingang Landlust (bij de gemeentewerf) vinden zondag tussen 14.00 en 16.00 uur rondleidingen plaats. In het gebouw van de Historische Kring Diemen aan de Burg. Bickerstraat staan zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur de koffieklets en films op het programma terwijl er zondag om 13.00 een lezing wordt gehouden. Tenslotte wordt in Fort Diemerdam aan de Diemerzeedijk op zondag om 14.00 uur een concert door de Diemer Harmonie gehouden terwijl er een uur later een rondleiding bijgewoond kan worden.