Wijken Diemen-Zuid kunnen meedoen aan actie energiebesparing

Huiseigenaren in de buurten Akkerland, Biesbosch, Bomenrijk, Kruidenhof en Polderland Zuid in Diemen-Zuid kunnen meedoen aan een Buurtactie Energiezuinig Wonen. De bewoners van deze wijken wordt in een brief van de gemeente gevraagd hun woning als voorbeeldwoning aan te melden. Dit is dan een woningtype dat veel voorkomt in de buurt. ‘’Als de woning wordt geselecteerd komt een energieadviseur van het Regionaal Energieloket langs. Deze onderzoekt de woning en schrijft een advies met de slimste stappen om energie te besparen voor soortgelijke woningen in de buurt. Dit advies wordt met de eigenaar van de voorbeeldwoning besproken,’’ legt de gemeente uit. Het advies wordt tijdens een online bijeenkomst – op 12 oktober – vervolgens ook gedeeld met buurtgenoten die een soortgelijke woning hebben. ‘’Zo hoeft niet iedere woning eigenaar in de buurt een apart onderzoek te laten doen naar slimme energiebesparende maatregelen. De gemeente betaalt de kosten voor het advies.’’ In mei 2022 wordt de actie in een andere buurt herhaald.