Boa controleert opnames scanauto parkeercontrole Diemen

De scans ofwel opnames die door de scanauto’s in Diemen worden gemaakt van parkeerovertredingen worden altijd door een Boa gecontroleerd voordat er daadwerkelijk een boete wordt uitgedeeld. ‘’Elke boete die door de scanauto wordt geconstateerd, dus zowel in de betaalde zone als in de blauwe zone, wordt door een mens gecontroleerd. De scans (opname door scanauto) waarbij bij controle geen parkeerrecht werd geconstateerd worden namelijk op de Image Review (kamer waar Boa scans van scanauto bekijken) door een Boa beoordeeld. Het kan zijn dat op de scans zichtbaar is dat er mensen in auto’s uitstappen, een auto niet aan het parkeren is maar aan het keren etc. In de blauwe zone controleert de scanauto de voertuigen en stuurt voertuigen zonder digitaal parkeerrecht door naar de opvolgscooter met Boa. De opvolgscooter met Boa is noodzakelijk om na te gaan of er bij die parkeerders een correct ingestelde parkeerschijf aanwezig is. De Boa legt ter plaatse wel of geen Aankondiging van Beschikking (AvB-boete) op,’’ leggen B&W uit in antwoord op raadsvragen van GroenLinks.