A9 (Gaasperdammerweg) dit weekend weer dicht bij Diemen

De A9 Gaasperdammertunnel tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht is dit weekend – van vrijdagavond 17 tot en met maandagochtend 20 september – weer in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat moet de software van de tunnelsystemen updaten, er worden testen uitgevoerd en ook wordt onderhoud gepleegd. Ook de omroepinstallaties moeten worden getest wat mogelijk hinderlijk geluid voor de omgeving op kan leveren. Die testen worden daarom overdag uitgevoerd, zaterdag tussen 07.00 en 12.00 uur en zondag aan het eind van de middag. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A1, A10 (knooppunt Watergraafsmeer bij Diemen) en de A2 en de A4. Het verkeer in Zuidoost wordt via verschillende routes omgeleid naar de A1 en de A2.

(archieffoto)