PvdA Diemen wil opkoopbescherming voor koopwoningen

De PvdA Diemen wil dat de gemeente snel kijkt naar het invoeren van een opkoopbescherming voor koopwoningen. Vanaf volgend jaar kunnen gemeenten bepalen dat kopers van een bestaande woning in bepaalde wijken er voor een bepaalde periode zelf moeten gaan wonen. Dat voorkomt dat woningen worden ‘weggekaapt’ door beleggers die ze vervolgens duur verhuren. ‘’PvdA Diemen is een groot voorstander van deze maatregel,’’ stelt de raadsfractie bij vragen aan B&W. ‘’Bent u het met de PvdA Diemen eens dat we alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat in deze tijd van woningschaarste woningen niet worden opgekocht door beleggers? Ziet het college de opkoopbescherming als een zinvolle maatregel voor Diemen. Kan het college een indicatie geven van het moment waarop dat in Diemen ingevoerd kan worden,’’ aldus fractievoorzitter Sofie Kuilman.