ProRail gaat brugdeel voor spoorviaduct Diemen inschuiven

ProRail gaat komend weekend een eerste brugdeel inschuiven voor het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan bij station Diemen. Dat betekent dat er van zaterdag 25 september 01.00 uur tot en met maandag 27 september 05.00 uur geen treinen rijden van en naar station Diemen. NS gaat zoals gebruikelijk vervangend busvervoer inzetten. Op het nieuwe brugdeel worden sporen gelegd waarover de trein na het weekend weer gaat rijden. Onder die constructie wordt aansluitend de komende maanden grond afgegraven om zo ruimte voor de onderdoorgang onder het spoor te creƫren. De looproute richting perrons is vanwege werkzaamheden tijdelijk verlegd. Vanaf 13 september t/m 24 september betekent dit dat reizigers een klein stuk moeten omlopen. Met borden is deze looproute duidelijk aangegeven.