Diemen gaat coronatoegangsbewijs met steekproeven controleren

De gemeente Diemen laat vanaf zaterdag steekproefgewijs controleren of horecabedrijven, theaters en soortgelijke openbare gelegenheden zich houden aan het vanaf die dag verplichte coronatoegangsbewijs ofwel QR-code. ‘’Vanaf 25 september zijn ondernemers, verenigingen en andere organisaties zelf verantwoordelijk om te controleren op juist gebruik van het coronatoegangsbewijs. De gemeente houdt steekproefsgewijs en risicogericht toezicht op de handhaving van de spelregels van het coronatoegangsbewijs. Iedereen krijgt de tijd om de nieuwe maatregelen goed in te voeren,’’ aldus een verklaring. Inwoners van Diemen kunnen bij het Leef en Leerpunt in Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen-Zuid of bij Diemen voor elkaar hulp krijgen bij het regelen van een coronatoegangsbewijs. Voor het Leef en Leerpunt kan men contact opnemen met Daniëlle Hendriks op 06- 507 164 04 of binnenlopen op donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur in het buurthuis. Of dit nummer ook in het weekend wordt beantwoord, is niet duidelijk. Voor Diemenvoorelkaar is het nummer 020-314 47 00 maar dat is uitsluitend beschikbaar op maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur. Ook kan contact opgenomen worden met de landelijke helplijnen.