Vaccinatiegraad corona bij inwoners Diemen loopt verder op

Driekwart van de inwoners van Diemen is volledig gevaccineerd tegen corona. Daarbij gaat het om 65 procent die de vaccinatie hebben gehaald bij de GGD en nog eens 10 procent die elders is ingeent. Drie procent heeft één vaccinatie gehad terwijl ruim één op de vijf inwoners van Diemen nog niet gevaccineerd is. Dat blijkt uit een overzicht van de GGD Amsterdam. In de hoofdstad zelf heeft 26 procent van de inwoners nog geen coronaprik gehaald. In de andere randgemeenten ligt dat percentage beduidend lager. Verder heeft de GGD Amsterdam afgelopen week bij 11 inwoners van Diemen een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Een week eerder waren dat er nog 36, de week daarvoor 43. Daarbij gaat het echter alleen om testen die door de GGD zijn afgenomen. Het aantal door die instantie bij inwoners van Diemen afgenomen testen daalde ook van 441 in week 37 naar 340 afgelopen week.