holland park school

Diemen landelijk koploper bij stijging woningprijzen

In Diemen zijn de prijzen voor koopwoningen sinds 2013, het dieptepunt van de bankencrisis, met 123 procent gestegen. Wanneer je acht jaar geleden een woning hebt gekocht in Diemen voor 200.000 euro dan is dat huis nu 446.000 euro waard. Diemen is daarmee landelijk koploper bij de prijsstijgingen van koophuizen. Dat meldt Ortec Finance in het Maandalert Woningmarkt oktober 2021. De stijging in Diemen is zelfs nog wat hoger dan in Amsterdam en Utrecht (121 procent). Over het algemeen is de prijsstijging groter bij appartementen. De koppositie van Diemen kan wat dat betreft verklaard worden door het feit dat in deze periode juist de nieuwbouwwijk Holland Park is gebouwd en opgeleverd. In deze wijk bij Diemen-Zuid staan uitsluitend appartementsgebouwen. Onderaan de lijst van prijsstijgingen staat overigens Hulst in Zeeuws-Vlaanderen waar koopwoningen in acht jaar tijd 48 procent duurder zijn geworden.