Accu-aanhanger maakt Saan Diemen verder duurzaam

Koninklijke Saan Diemen heeft een accu-aanhanger in gebruik genomen waarmee de toenemende vloot aan elektrische kranen op elke locatie zelfvoorzienend kunnen zijn. Dat voorziet in het probleem dat die kranen niet overal gebruik kunnen maken van bouwstroom. De accu-aanhanger is ontwikkeld door EcarACCU. Liebherr en Koninklijke Saan waren betrokken bij de totstandkoming van de uiteindelijke versie. De accu-aanhanger is voorzien van verschillende input- en outputaansluitingen. Zo kan er zowel bij het gebruik als bij het laden gebruikgemaakt worden van aansluitingen met verschillend vermogen. De accu kan in 1,5 uur met een krachtstroomaansluiting volledig worden opgeladen en levert dan voldoende energie om een kraan twee dagen lang volledig elektrisch te laten opereren. Bij de accu-aanhanger wordt gebruik gemaakt van gebruikte accu’s uit personenauto’s. Bij de productie wordt afval uit batterijen niet vernietigd, maar hergebruikt. Daarmee past deze aanhanger perfect in de duurzaamheidsdoelstellingen van Saan, meldt het Diemer bedrijf.