Hilariteit om ‘proza’ over nieuwste woonwijk Diemen

De prozaïsche omschrijvingen die worden gebruikt voor de nieuwste woonwijk van Diemen leiden tot hilariteit op Twitter. De wijk, die wordt gebouwd tussen de Bergwijkdreef en de Gooiseweg vlakbij Amsterdam-Zuid-Oost, werd eerst aangeduid als Holland Park West, toen als XPlore maar is nu weer omgedoopt tot Park Valley. In verkoopbrochures wordt de wijk aangeduid als ‘een oase van groen, midden in het kloppende hart van Diemen,’ terwijl er in feite bijna geen Diemer woonwijk is die verder van het centrum van de gemeente af ligt. Bij de uitleg over de school die hier komt, staat ook dat die ‘het kloppend hart van Park Valley’ wordt. ‘’Wie weet ontwikkelt jouw kind zich wel tot de nieuwe Midas Dekker, Jane Goodall of Freek Vonk,’’ roepen de marketeers. Dat verhaal leidt op Twitter tot de opmerking: ‘’Ik hield het droog tot ‘midden in het kloppende hart van Diemen.’’ Anderen spreken van ‘een beetje enge beeldspraak’ of ‘Mevrouw, ik vroeg alleen maar vier muren en een dak’. Een laatste opmerking voegt daar wel aan toe: ‘’ Ik vind het al heel wat dat het woord Diemen valt. Meestal hebben ze het dan over de regio Amsterdam.’’