winkelcentrum

Chinese e-commerce gigant komt naar Diemerplein Diemen

Het Chinese JD.com, één van de grootste online winkelbedrijven van de wereld met vorig jaar een omzet van 114 miljard US$, komt naar winkelcentrum Diemerplein in Diemen. In het al jaren leegstaande grote pand in de kelder van Diemerplein, bij AH en Gall&Gall, laat JD.com momenteel werkzaamheden uitvoeren voor de eerste vestiging in Nederland. Het pand wordt deels ingericht als e-commerce warenhuis met de modernste technologie voor het snel thuis bezorgen van aankopen. Voor zover op dit moment bekend kan ook de consument er straks direct terecht. JD.com hoopt in december in Diemen te gaan proefdraaien. Het hoofdkantoor in Beijing heeft de berichten nog niet bevestigd. In het voorjaar deelde JD.com wel mee een groot distributiecentrum van 18.000 vierkante meter te bouwen in het Limburgse Venray voor de verdere expansie in Nederland en elders in Europa. Verdere informatie volgt zodra wij die bij diemerkrant.nl ontvangen.