Overval

Politie Diemen vraagt hulp publiek tegen diefstallen fietsen

De politie van Diemen vraagt de medewerking van het publiek om de pakkans van dieven van fietsen – en vooral e-bikes – te vergroten en diefstallen te voorkomen. Dat is nodig omdat het aantal fietsendiefstallen in Diemen de laatste weken toeneemt. De politie geeft een aantal tips en aanwijzingen. ‘’1. Zorg voor goede en veilige sloten en zet uw fiets zoveel mogelijk vast aan daarvoor bestemde objecten. Dit verkleint de kans op diefstal. 2. Doe altijd aangifte als uw fiets (elektrisch of niet) is gestolen. Dit zorgt ervoor dat wij een goed beeld hebben van specifieke plaatsen en tijden. En uw fiets staat dan als gestolen geregistreerd.

3. Bel ons als u vermoedt dat een fiets wordt gestolen of als u de situatie als vreemd of verdacht ervaart. Samen staan we immers sterker!’’ aldus het Basisteam Diemen/Ouder-Amstel.